Składniki:
6 paryżanek, makaron świderki lub wstążki, 1 cebula, 200 g pieczarek, 0,5 l przecieru pomidorowego, bazylia, oregano, 2 łyżki oleju, sól i pieprz.
Jak przyrządzić?
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Paryżanki i cebulę drobno siekamy. Pieczarki kroimy na plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy parówki i cebulę, dodajemy pieczarki oraz przyprawy. Dusimy przez 10 min., a następnie dodajemy przecier pomidorowy, sól i pieprz. Odcedzony makaron przerzucamy do garnka i mieszamy z sosem.
Potrzebne przybory:
Garnek, nóż, sitko, łyżka.
Jak podawać?
Na dużych talerzach i na ciepło.
Uwagi:
Palce lizać!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | 350 |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | Gastrosfera |