Składniki:
Parówki paryżanki klasyczne (1 opakowanie), ser feta lub feta w kostkach, czerwona cebula, pomidorki koktajlowe, oliwki czarne i zielone, bazylia, pieprz, listki sałaty strzępiastej.
Jak przyrządzić?
Parówki paryżanki pokroić i rozłożyć na półmisku, ser feta pokroić w kostkę o długości i szerokości ok. 3 cm. Następnie pokroić w plasterki czerwoną cebulę. Oliwki wyjąć i w całości serwować wraz z resztą. Poukładać pomidorki koktajlowe. Następnie całość udekorować bazylią i liśćmi sałaty strzępiastej. Taka przystawka najlepiej smakuje z francuską bagietką. Smacznego!
Potrzebne przybory:
Nóż, deska, talerze.
Jak podawać?
W półmiskach.
Uwagi:
Palce lizać!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Gastrosfera |