Gruszka z figami na lodzie

Przepis kulinarny

Składniki:

Herbata biała figa z gruszką - 4 saszetki, brzoskwinie - 2 szt., cukier brązowy - 2 łyżeczki, rozmaryn, gruszka - 1 szt., figi - 2 szt.

Jak przyrządzić?

Herbatę zaparzyć w 1l wody o temperaturze 80 stopni. Brzoskwinie pokroić w cienkie plasterki i wrzucić do herbaty razem z kilkoma gałązkami rozmarynu. Wszystko razem dobrze schłodzić. Wyjąć rozmaryn. Herbatę z brzoskwiniami i brązowym cukrem zmiksować na gładko. Podawać na kruszonym lodzie z chrupiącymi kawałkami gruszki i ćwiartkami świeżych fig.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaNapoje
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Autorfanka herbaty

Gruszka z figami na lodzie: Podobne przepisy

Gruszka z figami na lodzie: wypróbuj również

Powiązane Tematy