Składniki:
1 galaretka o smaku cytrynowym 1 galaretka o smaku truskawkowym 3 kieliszki tequilisok z 1 cytrynom cukier kryształ 6 truskawek do dekoracji
Jak przyrządzić?
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 300 ml wrzącej wody, wlać do płaskiego naczynia i pozostawić do stężenia. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 800 ml zagotowanej wody, wystudzić, dodać tequilę, schłodzić. Sok z cytryny wlać na mały talerzyk, cukier wsypać do miseczki. Odwrócone do góry dnem szklaneczki zanurzać w soku cytrynowym, a następnie w cukrze, odstawić do wyschnięcia. Stężałą galaretkę truskawkową pokroić w kostkę i nałożyć do szklaneczek. Nalać schłodzony drink. Podawać z lodem i słomką. Udekorować np. świeżymi truskawkami.
Kategoria dania | Napoje |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | szenil |