Składniki:
Makaron, pucha lub dwie tuńczyka w kawałkach w sosie własnym, cebulka, czosnek, bazylia,oliwki, parmezan, pół cytryny, śmietana (naj. słodka), sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Makaron gotujemy normalnie, a na patelni lub rondlu obok dusimy cebulę w kostkę razem z czosnkiem. Następnie dodajemy rozdrobnionego tuńczyka z puchy i dodajemy porwane listki bazyli. Całość zalewamy słodką śmietanką i skrapiamy cytyną. Sól i pieprz i cały sos gotów. Całość połączyć z makaronem plus parmezan i żreć!
Uwagi:
Danie błyskawiczne, a w razie potrzeby i chęci może być rozszerzone o inne składniki (np. pomidory, boczek etc.)
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | s.c.drań |