Spaghetti z tuńczykiem (autor s.c.drań) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Makaron, pucha lub dwie tuńczyka w kawałkach w sosie własnym, cebulka, czosnek, bazylia,oliwki, parmezan, pół cytryny, śmietana (naj. słodka), sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Makaron gotujemy normalnie, a na patelni lub rondlu obok dusimy cebulę w kostkę razem z czosnkiem. Następnie dodajemy rozdrobnionego tuńczyka z puchy i dodajemy porwane listki bazyli. Całość zalewamy słodką śmietanką i skrapiamy cytyną. Sól i pieprz i cały sos gotów. Całość połączyć z makaronem plus parmezan i żreć!

Uwagi:

Danie błyskawiczne, a w razie potrzeby i chęci może być rozszerzone o inne składniki (np. pomidory, boczek etc.)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Autors.c.drań

Spaghetti z tuńczykiem (autor s.c.drań): Podobne przepisy

Spaghetti z tuńczykiem (autor s.c.drań): wypróbuj również

Powiązane Tematy