Składniki:
200 g świeżych brokułów, 10 g sera Morskiego, dwie łyżki oliwy z oliwek, 3-4 suszone pomidory w oliwie, łyżeczka octu balsamicznego.
Jak przyrządzić?
Ser w plastrach kroimy w średniej grubości paseczki. Brokuły polewamy łyżką oliwy z oliwek i odstawiamy na minutę. W tym czasie przygotowujemy dresing: drobno pokrojone suszone pomidory mieszamy z oliwą i octem, doprawiamy solą i pieprzem. Brokuły układamy na grillu i pieczemy 5 do 8 minut. Pod koniec grillowania na warzywa układamy plasterki sera, a kiedy się rozpuści, przekładamy całość do miseczek. Brokuły z serem mogą stanowić część większego posiłku, np. drugiego dania z ziemniaczkami i kotletem. Smacznego!
Potrzebne przybory:
patelnia, nóż, łyżka.
Jak podawać?
W małych miseczkach, bądź na talerzykach lub jako składnik pełnego obiadu.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | 250 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Gastrosfera |