Kapusta po meksykańsku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 50 dag mielonego mięsa,
- 1 średnia kapusta włoska,
- puszka czerwonej fasoli,
- puszka pomidorów bez skórki,
- 2 średnie cebule,
- 4 łyżki ketchup,
- olej do smażenia.

Jak przyrządzić?

Kapustę pokroić w dość grube paski.Fasolę odsączyć, cebulę pokroić w kostkę. Na patelnię wlać olej, podsmażyć na nim mielone mięso i cebulę. Wszystko przełożyć do głębokiego garnka. Dodać do tego kapustę, pomidory z puszki, ketchup, przyprawy (potrawa musi być ostra). Dusić jakieś 20 min. Na końcu dodać czerwoną fasolę. Wszystko dokładnie wymieszać jeszcze raz zagotować i potrawa gotowa. Pyszności.

Jak podawać?

Potrawę podawać najlepiej z pieczywem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt10 zł
Autordana

Kapusta po meksykańsku: Podobne przepisy

Kapusta po meksykańsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy