Składniki:
- 50 dag mielonego mięsa,
- 1 średnia kapusta włoska,
- puszka czerwonej fasoli,
- puszka pomidorów bez skórki,
- 2 średnie cebule,
- 4 łyżki ketchup,
- olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Kapustę pokroić w dość grube paski.Fasolę odsączyć, cebulę pokroić w kostkę. Na patelnię wlać olej, podsmażyć na nim mielone mięso i cebulę. Wszystko przełożyć do głębokiego garnka. Dodać do tego kapustę, pomidory z puszki, ketchup, przyprawy (potrawa musi być ostra). Dusić jakieś 20 min. Na końcu dodać czerwoną fasolę. Wszystko dokładnie wymieszać jeszcze raz zagotować i potrawa gotowa. Pyszności.
Jak podawać?
Potrawę podawać najlepiej z pieczywem.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | dana |