Makowiec po japońsku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 1/2 szklanki maku,
- 1 mały proszek do pieczenia,
- bakalie,
- rodzynki,
- 5 łyżek kaszy manny,
- 1 1/2 szklanki cukry pudru,
- 75 dag jabłek,
- 4 jajka,
- 15 dag masła.

Jak przyrządzić?

Mak zalać mlekiem,gotować 10 minut i odstawić na 2 godziny. Zmielić, dodać kasze manne, starte jabłka, proszek do pieczenia + bakalie. Osobno utrzeć cukier puder + żółtka + masło. Wszystko razem wymieszać na koniec dodać pianę z białek. Piec 50 minut, jak ostygnie na wierzch polać polewą! Smacznego!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćprosty
AutorMadziorek

Makowiec po japońsku: Podobne przepisy

Makowiec po japońsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy