Składniki:
- 1 słoiczek marynowanej dyni,
- 1 torebka ryżu,
- 1 puszka kukurydzy,
- 1 łyżka oleju,
- curry do smaku,
- majonez + zalewa z dyni do smaku.
Jak przyrządzić?
Dynię wyjąć z zalewy i pokroić w drobną kostkę. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i ostudzić. Kukurydzę osączyć. Wszystkie składniki wrzucić do salaterki i dobrze wymieszać.
Potrzebne przybory:
Salaterka (lub dowolna miska), sitko do odsączania kukurydzy, garnek do gotowania ryżu, łyżki do mieszania.
Uwagi:
Jest naprawdę pyszna!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mało |
Autor | Agniesia |