Składniki:
- 6 jajek,
- niepełna szklanka mąki tortowej,
- 3 szklanki wody,
- 1 szklanka cukru,
- 1 kg jabłek,
- 2 budynie waniliowe,
- 20 dkg wiórek kokosowych,
- 1/2 kostki margaryny.
Jak przyrządzić?
Upiec biszkopt z 4 jajek (ubić białka, dodać cukier (1/2 szklanki), ubić, dodać zółtka, połaczyć, wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać, wylać ciasto na blaszkę i upiec).Wodę zagotować z cukrem, dodać obrane i pokrojone w ósemki jabłka. Gotować 3 minuty. Odcedzić. Ugotowane jabłka wyłożyc na upieczony biszkopt. Na powstałym syropie ugotować budyń. Wyłożyć go na jabłka.
1/2 kostki margaryny rozpuścić z cukrem. Dodać wiórki kokosowe i 2 całe jajka. Wymieszać i wyłożyć na budyń. Wstawić do piekarnika. Zapiec na złoty kolor.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | madlen |