Składniki:
- gotowe kluski Caneloni,
- szpinak mrożony,
- jajo,
- 1/3 szklanka mleka,
- łyżka mąki,
- sól i pieprz do smaku,
- duża łyżka masła,
- żółty ser,
- 1/2 szklanka śmietany,
- szczypta kurkum (przyprawa).
Jak przyrządzić?
Kluski sparzyc w gotującej wodzie minute, wyjac na papierowy ręcznik, osaczyć.
Zzpinak rozmrozić w torebce, odcisnąć, na patelnie położyć masło, roztopić, dodać szpinak niech troche odparuje.
Jajo rozkłócic, dodać mleka i makę,wlac do szpinaku ,doprawic do smaku. nastepnie napchać w kluski Caneloni.
Ułożyc w naczyniu żaroodpornym posypać żółtym serem i polac śmietana. Wszystko zapiec 1/2 godziny.
Uwagi:
Smaczne i na gorąco i na zimno .Można jesc samo jako danie obiadowe.Porcji tyle ile chcesz w zależności ile będziesz napychac klusek.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mało |
Autor | Gracja |