Krewetki po senegalsku (autor Magda_Lena)

Przepis kulinarny

Składniki:

- krewetki 25 dag,
- 2 duże cebule,
- 1 papryka żółta,
- 1 zielona,
- 4 pomidory czerwone,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 kostka rosołowa,
- natka pietruszki,
- oliwa z oliwek,
- pieprz,
- sól.

Jak przyrządzić?

Cebulę kroimy w talarki, dodajemy oliwe i dusimy na małym ogniu. Dodajemy krewetki, czosnek, papryke krojoną w paseczki, kostke rosołową - dusimy wszystko razem na małym ogniu. Gdy wszystko zmięknie dodajemy pomidory pokrojone w kosteczke, natke pietruszki i dusimy jeszcz przez ok. 15 min. I gotowe!!!

Jak podawać?

Najsmaczniej z ryżem :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćmało
Przybliżony koszt15 zł
AutorMagda_Lena

Krewetki po senegalsku (autor Magda_Lena): Podobne przepisy

Krewetki po senegalsku (autor Magda_Lena): wypróbuj również

Powiązane Tematy