Składniki:
- krewetki 25 dag,
- 2 duże cebule,
- 1 papryka żółta,
- 1 zielona,
- 4 pomidory czerwone,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 kostka rosołowa,
- natka pietruszki,
- oliwa z oliwek,
- pieprz,
- sól.
Jak przyrządzić?
Cebulę kroimy w talarki, dodajemy oliwe i dusimy na małym ogniu. Dodajemy krewetki, czosnek, papryke krojoną w paseczki, kostke rosołową - dusimy wszystko razem na małym ogniu. Gdy wszystko zmięknie dodajemy pomidory pokrojone w kosteczke, natke pietruszki i dusimy jeszcz przez ok. 15 min. I gotowe!!!
Jak podawać?
Najsmaczniej z ryżem :)
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Magda_Lena |