Składniki:
- 1/2 kg mięsa mielonego (obojetnie jakie),
-1 duża cebula,
- 2 jaja,
- 1 papryczka czerwona,
- b. tarta,
- kasza manna,
- przyprawy: oregano, sól, pieprz, bazylia i maggie w płynie.
Jak przyrządzić?
Do mieska dodac pokrojona w malutka kostke papryczke, cebulke podsmażyc i rowniez dodac do miesa, wbic 2 jajka, wsypac rowniez 1/2 szklanki kaszy manny i 1/2 szklanki bulki tartej. Przyprawic wymienionymi przyprawami wedlug wlasnego uznania i dokladnie wymieszac do powstania jednolitej masy miesnej. Uformowac kotleciki, otoczyc w bułce tartej i smażyc na malutkim ogniu, az do uzyskania rumianego koloru. Smacznego!!!
Jak podawać?
Najlepiej na ciepło.
Uwagi:
W zależnosci od ilosci miesa, skladnikow dodac lub ujac oraz wedlug uznania przyprawiac, ale papryczka obowiazkowo!!!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | Mala a jak gotuje mmmmm!!! |