Sałatka z kurczaka po meksykańsku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 25 dkg ugotowanego mięsa z kurczaka,
- 2 strąki czerwonej papryki,
- 150 ml gęstej kwaśnej śmietany,
- 50 ml majonezu,
- 15 dkg osączonej z zalewy kukurydzy konserwowanej,
- 15 dkg ugotowanego na sypko białego ryżu,
- 1/2 łyżeczki sproszkowanego chili,
- sól i pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić w drobną kostkę. Dodać pokrojone w kawałki mięso z kurczaka, kukurydzę, ryż, i sproszkowane chili. Polać śmietaną wymieszaną z majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Przełożyć w chłodne miejsce na 1/2 godz.

Jak podawać?

Podawać z pieczywem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
AutorBahus

Sałatka z kurczaka po meksykańsku: Podobne przepisy

Sałatka z kurczaka po meksykańsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy