Sk艂adniki:
- 200 g makaronu /penne, spaghetti/,
- 200 g pomidorkow koktajlowych,
- 50 g natki pietruszki,
- 3 lyzki oliwy extra vergine,
- 1 zabek czosnku,
- papryczka chili /wg uznania/,
- sol, pieprz.
Jak przyrz膮dzi膰?
Czosnek drobniutko siekamy, wrzucamy na patelnie z oliwa i przysmazamy. Dodajemy papryczke chili i pomidorki pokrojone na polowki. Dodajemy sol i pieprz do smaku. Dusimy przez 5 min.
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Po ugotowaniu i odcedzeniu wrzucamy do przygotowanego sosu. Dodajemy posiekana natke pietruszki. To wszystko!
Zycze smacznego!
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 2 |
Przybli偶ony koszt | 10 z艂 |
Autor | Katia |