Składniki:
- pół pekina (kapusty pekińskiej),
- 1 duża marchew,
- sos do sałatek (taki w proszku, np. Knorra),
- przyprawy do smaku (jak kto lubi).
Jak przyrządzić?
Pekina kroimy, szatkujemy tudzież torturujemy w inny wymyślny sposób. Marchew trzemy na tarce, na grubych oczkach (jak na surowke z marchwi - rzecz oczywista). Mieszamy pekin z marchewka i dodajemy ten sos. Potem doprawiamy do smaku sol, pieprzem i czym tam kto chce. Tu mamy zupełną dowolność. Proste to jak drut a smaczne niebywale.
Jak podawać?
Generalnie na talerzu ;)
Uwagi:
Można zamiast sosu z paczki dodać też sos czosnkowy (taki żywy :)) lub majonez - też dobre. Taniocha.
Z jednego dużego pekina wychodza 2 michy potężne.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | cała micha |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 35 zł |
Autor | YAVANNA |