Sk艂adniki:
- 5 szklanek mleka,
- szklanka cukru,
- szklanka m膮ki,
- cukier waniliowy,
- kostka ma艣la lub margaryny (margaryna w kostce jest najlepsza),
- torebka budyniu waniliowego,
- 4 偶贸艂tka,
- 2 paczki duzych niezbyt s艂onych krakers贸w (najlepsze dla mnie sa lajkonika, mozna kupi膰 jedna duza, jedna ma艂膮 paczke, na blaszke spokojnie wystarcza).
Jak przyrz膮dzi膰?
4 szklanki mleka zagotowa膰 z cukrem cukrem waniliowym i mas艂em lub margaryn膮. Pozosta艂e mleko wymiesza膰 z budyniem i m膮k膮 偶贸艂tkami i wla膰 do gotuj膮cego sie mleka. Mieszajac gotowa膰, az masa zg臋stnieje (trzeba szybko mieszac bo robi膮 sie grudki). Po艂ow臋 krakers贸w wy艂o偶y膰 na blaszcze posmarowanej maslem wyla膰 na nie gor膮c膮 mas臋 i wylozy膰 reszte krakers贸w tak zeby nie bylo widac masy posypa膰 cukrem pudrem i odstawic do wystygniecia.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Przybli偶ony koszt | 6 z艂 |
Autor | Renata |