Składniki:
- śliwki,
- 1l spirytusu 95%,
- 1/2l czystej wódki.
Jak przyrządzić?
Śliwki umyć, ok. 2 kg wsadzić do słoja 3l, zalać spitytusem i wódką. W taki sposób trzymać w zakręconym słoiu 6 tygodni, co kilka dni potrząsając. Odlać płyn, a śliwki ubić, nie zgniatając pestek, i zasypać warstwą cukru, odstawiajac na 3 tygodnie, potrząsając co kilka dni.Wytworzony syrop przez wate i lejek przelać do butelki na 24 godz. Dodać tak przyrządzony syrop do uprzednio odlanego płynu spirytusowego.
Uwagi:
UWAGA! Smak w zależności od ilości dodanego syropu.CIERPLIWI BĘDĄ WYNAGRODZENI!!!
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Barman |