Pomidory Ciocii Teresy

Przepis kulinarny

Składniki:

- 5 pomidorów,
- 1 mała cebulka,
- olej z pestek winogron,
- ocet winny,
- musztarda (np. sarepska),
- pieprz, sól,
- odrobina koperku.

Jak przyrządzić?

pomidory pokroić w ósemki i ułożyć na półmisku, posypać drobno pokrojoną cebulką;

SOS:
2 łyżki stołowe oleju z pestek winogron wymieszać z 1 łyżką octu winnego oraz 1 łyżką musztardy, dodać do smaku odrobinę pieprzu i soli;pomidory polać przygotowanym sosem i posypac koperkiem,
odstawić na 1/2 godziny(np. do lodówki).

Potrzebne przybory:

Półmisek, nóż, mała miseczka, łyżka stołowa.

Jak podawać?

Najlepiej podawać sałatkę do potraw grillowanych.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4 porcje
Przybliżony koszt3 zł
AutorMagda

Pomidory Ciocii Teresy: Podobne przepisy

Pomidory Ciocii Teresy: wypróbuj również

Powiązane Tematy