Łosoś z grilla (autor Darma)

Przepis kulinarny

Składniki:

4 porcje łososia, 2 spore cytryny, duży pęczek koperku, 8 ząbków czosnku.

Jak przyrządzić?

Łososia umyć, osuszyć, każdą stronę skropić sokiem z cytryny dość obficie, lekko posypać vegetą albo podobną przyprawą, na każdej stronie rozłożyć zgnieciony dość duży ząbek czosnku, na końcu dodać koperek. I to samo z drugiej strony ryby. Najlepiej wykonywać to już na kawałku folii aluminiowej, żeby sok z cytryny został. Zawinąć folię. Piec na grillu, aż się łosoś lekko przyrumieni. Można sprawdzić, odwijając. Osobiście sprawdzam, przebijając patyczkiem do szaszłyków - jeśli nie ma oporu, to jest już w porządku. Smacznego ;)

Potrzebne przybory:

folia aluminiowa

Jak podawać?

Najfajniej smakuje z ziemniakami z folii z grilla i masłem czosnkowo-koperkowym.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
AutorDarma

Łosoś z grilla (autor Darma): Podobne przepisy

Łosoś z grilla (autor Darma): wypróbuj również

Powiązane Tematy