Składniki:
2 duże ogórki (świeże), 2 pomidory, główka sałaty, 5-6 rzodkiewek, słoiczek czarnych oliwek w zalewie naturalnej, ser feta (opakowanie), 2 łyżki oleju, łyżka szczypiorku.
Jak przyrządzić?
Warzywa płuczemy, ogórki obieramy i kroimy w plasterki, pomidory w kostkę, rzodkiewki w krążki, sałatę rwiemy w drobne kawałki, oliwki kroimy na połowę, ser w kostkę (1 cm), szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce, doprawiamy solą do smaku (niedużo, bo ser feta jest słony), olej mieszamy z łyżka zalewy z oliwek i polewamy sałatkę (można zastąpić oliwą z oliwek, ale myślę, że taki jest lepszy). Smacznego!
Potrzebne przybory:
duża miska, nóż, deska
Jak podawać?
Najlepsza jest sama, ale według uznania;)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Autor | ana_9876 |