Karkówka z jogurtem

Przepis kulinarny

Składniki:

Karkówka, ostra papryka, słodka papryka, jogurt naturalny, bazylia (najlepiej świeża), czosnek, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Karkówkę kroimy na plastry, solimy i odkładamy. Do miseczki wlewamy jogurt, dodajemy po 2 łyżeczki każdej papryki, wyciskamy do środka 3 ząbki czosnku, na jak najmniejsze kawałeczki drzemy bazylię i również wrzucamy do jogurtu. Do tego jeszcze dodajemy łyżeczkę pieprzu. I mieszamy. Karkówkę układamy w naczyniu i dokładnie polewamy gotowym jogurtem, tak by obtoczył całe mięso. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do lodówki. Po jakichś 3 godzinach można wrzucać na ruszt, ale najlepiej, żeby mięso poleżało przez całą noc z resztą składników.

Potrzebne przybory:

grill

Jak podawać?

Z czym kto lubi.

Uwagi:

Wrzucać na mocno nagrzany grill i pilnować, żeby nic się nie przypaliło.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt20 zł
AutorLozinkowa

Karkówka z jogurtem: Podobne przepisy

Karkówka z jogurtem: wypróbuj również

Powiązane Tematy