Składniki:
10 jajek na twardo (można ile się chce), świeża natka pietruszki, świeży koperek, kilka plasterków szynki, szczypiorek, sól, pieprz do smaku, majonez.
Jak przyrządzić?
Ugotować jajka. Przekroić na pół i wybrać żółtko. Żółtko pokruszyć drobniutko. Zioła posiekać jak najdrobniej i dodać do żółtek. Szynkę pokroić w bardzo drobną kostkę i dodać do reszty. Wymieszać. Przyprawić do smaku. Dodać trochę majonezu, wymieszać. W puste białka ponakładać farsz, tak żeby było go trochę z górką. Odstawić na trochę do lodówki i gotowe.
Potrzebne przybory:
miska, nóż, łyżka
Uwagi:
Danie nadaje się na przekąski na przyjęcia, jak również jako szybki podwieczorek.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | ok. 10 |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Annn |