Frykas z kurczaka w sosie serowym

Przepis kulinarny

Składniki:

300 g sera lazur kremowy, 150 g sera lazur grzybowy, 600 g fileta z kurczaka, 200 ml śmietany 36%, 200 ml wody, przyprawa warzywna, sól.

Jak przyrządzić?

Filet kroimy w kostkę ok. 1 x 1 cm, a następnie gotujemy w małej ilości wody z solą i przyprawą warzywną. Następnie odlewamy wodę i dodajemy sery lazur kremowy i lazur grzybowy, śmietanę i energicznie mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Aby uzyskać gęstszą konsystencję sosu, możemy zaciągnąć go zawiesiną z wody i mąki ziemniaczanej.

Jak podawać?

Podajemy z ryżem i młodą marchewką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
AutorMagda R

Frykas z kurczaka w sosie serowym: Podobne przepisy

Frykas z kurczaka w sosie serowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy