Naleśniki ze szpinakiem zapiekane

Przepis kulinarny

Składniki:

Ciasto naleśnikowe: mąka, 3 jajka, mleko, olej, woda. Reszta: mrożony szpinak (opakowanie), czosnek, 2 torebki "pomysłu na rybę w sosie śmietanowo-szpinakowym" (ten niebieski), 30 dag sera (można więcej).

Jak przyrządzić?

Przygotować ciasto naleśnikowe, usmażyć naleśniki. Następnie rozmrozić szpinak na patelni, dodać do niego sprasowany ząbek czosnku lub więcej wg uznania, następnie w osobnym garnku przygotować jedną torebkę sosu wg przepisu podanego na odwrocie opakowania i zmieszać to ze szpinakiem. Przygotowany farsz nakładać do naleśników i posypać serem w środku. Po złożeniu w półksiężyc posypać odrobiną sera na górze. Tak złożone naleśniki układać w naczyniu żaroodpornym i polać na koniec drugą torebką sosu. Zapiekać w piekarniku jakieś 10-15 min, do momentu kiedy wszystko będzie ciepłe:)

Potrzebne przybory:

naczynie żaroodporne, patelnia

Jak podawać?

Podawać samą bez niczego, aczkolwiek wydaje mi się, że doskonale pasowałyby do tej potrawy ziemniaki pokrojone w talarki, usmażone w ziołach prowansalskich:)

Uwagi:

Szpinak można skropić lekko cytryną.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćśredni
Porcje4
Przybliżony koszt12 zł
Autoremilia22

Naleśniki ze szpinakiem zapiekane: Podobne przepisy

Naleśniki ze szpinakiem zapiekane: wypróbuj również

Powiązane Tematy