Składniki:
Makaron wstążki, szpinak mrożony (świeży, jeśli jest), filet podwójny z piersi kurczaka, czosnek, śmietana (2 łyżeczki), sól, pieprz, zioła, kostka rosołowa lub vegeta.
Jak przyrządzić?
Filet z kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy go (jak kto lubi: może być papryka, przyprawa do kurczaka, zioła prowansalskie itd.) w przyprawach i oliwie. Powinno to postać w lodówce godzinę lub dwie. Smażymy kurczaka, dodajemy rozmrożony szpinak, przyprawiamy solą, pieprzem, kostką lub vegetą, czosnkiem, następnie dajemy śmietanę. Gotujemy makaron i mieszamy sos z makaronem. Smacznego :-)
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Wywrotka |