Składniki:
5 dużych pomidorów, pęczek szczypiorku, 4 ząbki czosnku, majonez, duży jogurt naturalny, ser feta lub mozzarella, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Pomidory pokroić w ćwiartki, dodać 3/4 szczypiorku. Jogurt połączyć z 5 łyżkami stołowymi majonezu, wycisnąć czosnek, dodać sól i pieprz, wymieszać. Polać pomidory. Całość wymieszać. Na górę pokruszyć fetę lub zetrzeć mozzarellę i posypać resztą szczypiorku. Schłodzić w lodówce.
Jak podawać?
Do obiadu, grilla lub z pieczywem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | anus5 |