Składniki:
4 zupki chińskie (ostre), kilogramowa kapusta pekińska, puszka czerwonej fasoli, puszka ananasa, puszka kukurydzy, ok. 30 dag żółtego sera, ok. 30 dag wędliny (kiełbasy itp.), 5 ugotowanych jaj, majonez.
Jak przyrządzić?
Posiekać kapustę, posolić i odstawić. Rozgnieść zupki i prażyć na rozgrzanej patelni, następnie wysypać przyprawy, wymieszać i odstawić. Ananasa pokroić, wędlinę, jaja i ser pokroić w kostkę. Odsączyć kapustę, dodać do niej makaron i resztę składników, następnie odstawić na 15 min do lodówki. Na końcu dodac majonez i przyprawy. Smacznego!
Potrzebne przybory:
noże, patelnia, lodówka, miska
Uwagi:
Prażyć makaron do zbrązowienia, można dodać ok. 100 ml wody.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 6-8 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | bsp |