Składniki:
2 torebki ryżu, puszka kukurydzy, 3 piersi kurczaka, 8 pieczarek marynowanych, 2 papryki - czerwona i zielona, pęczek szczypiorku, sól, pieprz, majonez.
Jak przyrządzić?
Ugotować ryż na sypko. Kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na złoto. Papryki i pieczarki pokroić, szczypiorek posiekać. Kukurydzę odsączyć. Wszystko połączyć, doprawić do smaku. Dodać majonez. Schłodzić.
Jak podawać?
Schłodzoną, na półmisku.
Uwagi:
Zamiast kurczaka można dodać tuńczyka.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10-12 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | BLONDYNECZKA25 |