Ciasto na pierogi (autor WZB89)

Przepis kulinarny

Składniki:

Mąka, gorąca woda.

Jak przyrządzić?

Wodę zagotować (ok. 0,5 l) i gorącą przelać do garnka, dodawać mąkę i mieszać łyżką, aż masa stanie się gęsta i trudno będzie ją mieszać. Masę zostawić do ostudzenia. Gdy ostygnie, dodać mąki i ugniatać, aby powstało tradycyjne ciasto na pierogi.

Potrzebne przybory:

łyżka, garnek

Jak podawać?

Z dowolnym farszem do pierogów.

Uwagi:

Połączenie mąki z gorącą wodą powoduje, że ciasto po ugotowaniu jest miększe od tradycyjnego i wprost rozpływa się w ustach, i pierogów nie trzeba tak długo gotować. Jeśli wypróbujecie ten przepis, dajcie znać na maila, jak smakowało.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćśredni
AutorWZB89

Ciasto na pierogi (autor WZB89): Podobne przepisy

Ciasto na pierogi (autor WZB89): wypróbuj również

Powiązane Tematy