Składniki:
Mąka, gorąca woda.
Jak przyrządzić?
Wodę zagotować (ok. 0,5 l) i gorącą przelać do garnka, dodawać mąkę i mieszać łyżką, aż masa stanie się gęsta i trudno będzie ją mieszać. Masę zostawić do ostudzenia. Gdy ostygnie, dodać mąki i ugniatać, aby powstało tradycyjne ciasto na pierogi.
Potrzebne przybory:
łyżka, garnek
Jak podawać?
Z dowolnym farszem do pierogów.
Uwagi:
Połączenie mąki z gorącą wodą powoduje, że ciasto po ugotowaniu jest miększe od tradycyjnego i wprost rozpływa się w ustach, i pierogów nie trzeba tak długo gotować. Jeśli wypróbujecie ten przepis, dajcie znać na maila, jak smakowało.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | średni |
Autor | WZB89 |