Składniki:
5 szkl. mleka, 1 szkl. cukru, 1 szkl. mąki, 1 budyń śmietankowy, 4 żółtka, 1 kostka margaryny Kasi, 1/2 opakowania cukru waniliowego, 8 paczek dużych herbatników, margaryna do wysmarowania blachy.
Jak przyrządzić?
4 szklanki mleka, 1 szklankę cukru, cukier waniliowy i margarynę zagotować. Pozostałe mleko wymieszać z budyniem, mąką i żółtkami, następnie wlać do gotującego się mleka i mieszać, aż zgęstnieje. Herbatniki wyłożyć na posmarowaną margaryną blachę, na to wlać gorącą masę budyniową, przykryć herbatnikami. Można polać lukrem.
Uwagi:
Ciasto bardzo łatwe, najlepiej smakuje na zimno. Smacznego!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | duża blacha |
Autor | pretty |