Parówka z pomidorami

Przepis kulinarny

Składniki:

4 lub 5 parówek grubych, 4 duże cebule, pomidory obrane ze skórki.

Jak przyrządzić?

Parówki obieramy z folii, cebulę kroimy w półkrążki, pomidory również. W garnku lub na patelni układamy dookoła na zmianę: parówka, pomidor, cebula, parówka, pomidor, cebula. Wstawiamy na mały ogień i gotujemy 20-30 minut, do czasu gdy cebula i parówka będą miękkie.

Potrzebne przybory:

patelnia

Jak podawać?

Z chlebem, ziemniakami.

Uwagi:

Ważne, żeby nie doprawiać, bo się wszystko przypali. To się dusi we własnym soku.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autorbernadeta

Parówka z pomidorami: Podobne przepisy

Parówka z pomidorami: wypróbuj również

Powiązane Tematy