Składniki:
Biszkopt: 6 jaj, 6 łyżek mąki, 6 łyżek cukru. Masa: 2 śmietany kremówki, 2 opakowania śnieżki, 1 opakowanie wiórków kokosowych, 1 opakowanie płatków migdałowych, 2 białe czekolady, 8 łyżek mleka.
Jak przyrządzić?
Upiec biszkopt. Czekoladę rozpuścić w ciepłym mleku, dodać pół opakowania wiórków i płatków migdałowych, przestudzić. Śmietanę ubić ze śnieżką, dodając wystudzoną masę czekoladową. Wyłożyć na biszkopt. Posypać resztą wiórków i płatków.
Potrzebne przybory:
mikser, blacha
Uwagi:
Ja przekrawam biszkopt na pół i większą część masy daję do środka, a pozostałą część rozsmarowuję na wierzchu i dopiero posypuję wiórkami i płatkami. Ciasto jest naprawdę pyszne, tylko dość drogie głównie ze względu na kremówkę (duże opakowania) i płatki migdałowe.Biszkopt można upiec z dowolnego przepisu!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | asiapl |