Składniki:
Włoszczyzna, woda, koncentrat pomidorowy, 2 kostki rosołowe Knorr, śmietana.
Jak przyrządzić?
Do garnka wsypać połowę torebki rozmrożonej włoszczyzny. Podlać litrem zimnej wody. Włączyć gaz. Wrzucić dwie kostki rosołowe. Wlać słoik koncentratu. Wymieszać łyżką wazową (chochlą). Trochę zupy nałożyć na łyżkę wazową i wlać ją do śmietany. Z powrotem wlać śmitanę zmieszaną z zupą do garnka. I gotowe.
Jak podawać?
Można podawać z dodanym ryżem. Można podać w dużej filiżance.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Adam |