Składniki:
Majonez (wedle uznania), pół kapusty pekińskiej, puszka kukurydzy (200 g), papryka czerwona świeża, 2 średnie ogórki zielone, zupka chińska, najlepiej złoty kurczak Vifona, 2 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Kapustę poszatkować, pokroić paprykę i ogórki w kostkę, dodać kukurydzę. Zalać makaron z zupki wrzątkiem (bez przypraw) i nakryć talerzem na 5 min, następnie odlać wodę i pomieszać warzywa z makaronem. Skropić sokiem z cytryny, dodać soli, pieprzu i przypraw z zupki, dodać majonezu i wymieszać. Sałatka najlepiej smakuje po 2-3 godz.
Uwagi:
Doskonały dodatek do grilla.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | ag |