Składniki:
Ciasto: jajko, cukier waniliowy - cała torebka, 2 łyżeczki zwykłego cukru, 1/2 litra mleka, mąka (tyle mąki, żeby ciasto było gęste, ale nie za bardzo), szczypta soli. Farsz: 10 dag szynki, 1/2 kg pieczarek, mała cebula, kukurydza, ser żółty.
Jak przyrządzić?
Ciasto: jajko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodać mleko, wymieszać, dodać szczyptę soli i mąkę. Zarobić ciasto. Farsz: szynkę pokroić drobno i razem z cebulą podsmażyć na patelni, aż się zarumienią. Na drugiej patelni usmażyć pieczarki. Usmażyć naleśniki, dodać trochę szynki, trochę pieczarek i kukurydzę. Złożyć naleśnik na pół, posypać startym żółtym serem. Włożyć do piekarnika na 15-20 min. Smacznego!
Potrzebne przybory:
2 patelnie, miska, trzepaczka, brytfanka
Jak podawać?
Najlepiej na ciepło, polecam z winem :)
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 -15 szt. |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | kasiunia |