Składniki:
Ciasto: jajko, cukier waniliowy, 1 łyżka zwykłego cukru, 1/2 litra mleka, mąka (tyle mąki, żeby ciasto miało płynną konsystencję). Farsz:, 20 dag szynki, 1/2 kg pieczarek, kukurydza w puszce, 20 dag sera żółtego.
Jak przyrządzić?
Ciasto: jajko utrzeć razem z cukrem waniliowym i zwykłym cukrem, następnie dodać mleko i mąkę. Farsz: szynkę pokroić drobno, następnie podsmażyć, aż nabierze złocistego koloru. Pieczarki usmażyć na patelni, następnie wymieszać razem z usmażoną szynką. Usmażyć naleśniki, następnie dodać szynkę razem z pieczarkami i kukurydzą, złożyć na pół, posypać startym serem żółtym i włożyć do piekarnika na 10-15 min. Smacznego!
Potrzebne przybory:
miska, patelnia
Jak podawać?
Bardzo dobrze smakuje z winem :)
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 7-8 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Katarzyna |