Składniki:
Filet z kurczaka, czerwona fasola z puszki, kukurydza z puszki, 20-30 dag ryżu, papryka czerwona, 30 dag żółtego sera, majonez, sól, pieprz, chili.
Jak przyrządzić?
Filet z kurczaka pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju, aż się zarumieni (można dodać jakieś przyprawy, żeby mięso nabrało dobrego smaku). Ugotować ryż wg przepisu, następnie do miski włożyć usmażone mięso, ryż, odsączoną fasolę i kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę, utarty na tarce ser żółty. Dodać majonez, trochę chili (chyba że ktoś lubi bardzo ostre potrawy, to może dać wiecej), pieprz i sól.
Potrzebne przybory:
miska, tarka, sitko do odsączenia, patelnia do podmażenia mięsa i garnek do ugotowania ryżu
Jak podawać?
Wedle uznania.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | cała miska :) |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | kasiunia |