Składniki:
Kotlet schabowy lub filet z kurczaka, miód, musztarda, przyprawy, bułka tarta.
Jak przyrządzić?
Kotlety rozbić. Przyprawić je solą, pieprzem lub innymi przyprawami (według gustu). Miód i musztardę wymieszać, tak aby powstała jednolita masa niezbyt miodowa i niezbyt musztardowa. Obtoczyć kotlety w przygotowanej masie, a następnie w bułce tartej. Smażyć jak zwykłe kotlety.
Jak podawać?
Najlepiej z młodymi ziemniakami i surówką :)
Uwagi:
Przepyszne kotleciki dla tych, którzy lubią mięso słodko-kwaśne. Jeszcze lepsze są, kiedy jednego dnia się je przygotuje, włoży do lodówki (żeby mięso przeszło panierką), a dopiero następnego dnia smaży i podaje. Nie podaję proporcji, ponieważ robi się te kotlety tak na oko - według własnego smaku.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Marika |