Kotlet schabowy na słodko

Przepis kulinarny

Składniki:

Kotlet schabowy lub filet z kurczaka, miód, musztarda, przyprawy, bułka tarta.

Jak przyrządzić?

Kotlety rozbić. Przyprawić je solą, pieprzem lub innymi przyprawami (według gustu). Miód i musztardę wymieszać, tak aby powstała jednolita masa niezbyt miodowa i niezbyt musztardowa. Obtoczyć kotlety w przygotowanej masie, a następnie w bułce tartej. Smażyć jak zwykłe kotlety.

Jak podawać?

Najlepiej z młodymi ziemniakami i surówką :)

Uwagi:

Przepyszne kotleciki dla tych, którzy lubią mięso słodko-kwaśne. Jeszcze lepsze są, kiedy jednego dnia się je przygotuje, włoży do lodówki (żeby mięso przeszło panierką), a dopiero następnego dnia smaży i podaje. Nie podaję proporcji, ponieważ robi się te kotlety tak na oko - według własnego smaku.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
AutorMarika

Kotlet schabowy na słodko: Podobne przepisy

Kotlet schabowy na słodko: wypróbuj również

Powiązane Tematy