Składniki:
Pół woreczka kaszy gryczanej (dla jednej osoby), garść kiełków lucerny, 1 zielona cebulka, 1 duży konserwowy ogórek (może być kiszony), sezam - 2 łyżki (niekoniecznie, i tak go nie czuć), pół awokado, trochę tartego żółtego sera, olej z pestek dyni.
Jak przyrządzić?
Kaszę ugotować. Wszystko razem wymieszać, można dosolić, jeśli kasza była mało słona.
Jak podawać?
Na liściach sałaty.
Uwagi:
Została mi kasza, więc wzięłam, co miałam, i wyszła b. smaczna sałatka. Można dalej kombinować.Oliwa chyba też będzie dobra. Sałatka może być dobra z oliwkami albo rukolą.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Porcje | 1 |
Autor | karina |