Składniki:
1,5 kg piersi kurczaka, 2 paczki przyprawy gyros (rozmieszać w 1 szklance zimnej wody), 2 słoiki ogórków konserwowych, 2 puszki kukurydzy konserwowej, 4-5 cebul, 1 słoik majonezu, 1 średni keczup, 1 kapusta pekińska.
Jak przyrządzić?
Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Wlać wodę z przyprawami na patelnię. Smażyć na wolnym ogniu, aż mięso wchłonie przyprawę. W międzyczasie pokroić ogórki i cebulę i wymieszać z kukurydzą. Kapustę drobno posiekać i posypać vegetą. Odstawić na godzinę. Na półmisku wysmarowanym sosem z majonezu i keczupu układać warstwami: mięso, pozostały sos (keczup i majonez), ogórki, sos (keczup i majonez), mięso, sos, ogórki, sos, wyciśniętą kapustę.
Jak podawać?
Na zimno.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 8 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Ela z Józefkowa |