Składniki:
Puszka czerwonej fasoli, keczup pikantny, 4 jaja na twardo, 2 cebule, majonez, słoik fasolki szparagowej, ser żółty.
Jak przyrządzić?
Jest to sałatka warstwowa, więc robimy po kolei:czerwoną fasolę odcedzamy i układamy na dnie miski (najlepiej przezroczystej), polewamy keczupem. Kroimy jajka w kostkę i układamy na keczupie, na to cebula - też pokrojona w kostkę.Cebulę smarujemy majonezem i na to kładziemy odcedzoną fasolkę szparagową, a na fasolkę ścieramy na tarce ser żółty. Bardzo łatwo i szybko się robi. Bardzo dobra.
Uwagi:
Jest to sałatka dla niespodziewanych gości. Wystarczy mieć te produkty cały czas w domu.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | Lilka |