Serek ziołowo-czosnkowy

Przepis kulinarny

Składniki:

1 duża śmietana kwaśna 18%, kartonik słodkiej śmietanki do sosów i zup, czosnek suszony granulowany 1-2 paczki, dowolne zioła, pieczywo.

Jak przyrządzić?

Rozgrzewamy rondelek, po chwili wlewamy tam słodką śmietankę i dodajemy kwaśną śmietanę. Doprowadzamy całość do wrzenia. Po zagotowaniu mieszanki zestawiamy z palnika i wsypujemy czosnek oraz zioła. Odstawiamy do wystygnięcia. Po ostygnięciu przelewamy wszystko do pojemnika na żywność i wstawiamy do lodówki na ok. 24 godz. Po tym czasie dzięki temu, że czosnek wchłania śmietankę, możemy cieszyć się puszystą twarogową konsystencją. Smarujemy pieczywo.

Potrzebne przybory:

rondel, łyżka, pojemnik na żywność, drewniana łyżka do pomieszania

Jak podawać?

Na pewno nie podawać przed randką. A jeśli już podawać, to z uśmiechem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
AutorKuba

Serek ziołowo-czosnkowy: Podobne przepisy

Serek ziołowo-czosnkowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy