Składniki:
450 g świeżych lub mrożonych brokułów, 4 średnie pomidory, 2 jabłka, 4 jajka na twardo, sos czosnkowy Winiary, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Brokuły gotujemy na półtwardo. Wyjmujemy je i odkładamy, żeby przestygły. W tym czasie pomidory, jajka i jabłka kroimy w równe ćwiartki. Dodajemy do tego brokuły (większe kawałki kroimy na pół). Do całości dodajemy cały słoik sosu czosnkowego Winiary. Mieszamy, aż składniki się połączą. Dodajemy soli i pieprzu. Na koniec schładzamy i pyszna sałatka gotowa.
Jak podawać?
Ze świeżym pieczywem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | anus5 |