Składniki:
3 parówki cielęce, 5-6 ziemniaków, papryka w proszku (ostra, słodka), kostka rosołowa, kminek, sól, pieprz do smaku, koncentrat pomidorowy, majeranek, olej.
Jak przyrządzić?
Parówki kroimy na małe kawałki, wrzucamy do garnka na rozgrzany olej. Troszkę podsmażamy i posypujemy obficie papryką (więcej ostrej niż słodkiej). Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i zalewamy wszystko wodą. Wrzucamy kostkę rosołową, szczyptę kminku, sól i pieprz do smaku. Gotujemy 15 min, dodajemy 1,5 łyżeczki koncentratu mieszamy, gotujemy jeszcze 10 min i gotowe.
Potrzebne przybory:
garnek, łyżka, nóż
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Sztofkłowicz |