Składniki:
2-3 ogórki szklarniowe (można więcej), 2-3 małe ząbki czosnku, majonez, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Zetrzyj ogórki na tarce (w paseczki), do ogórków wgnieć ząbki czosnku, dodaj majonezu 2-4 łyżki stołowe, posól i popieprz do smku.
Potrzebne przybory:
tarka, wyciskarka do czosnku
Jak podawać?
W miseczkach, z reguły kazdy nakłada sobie sos na swój talerz lub bezpośrednio na potrawę.
Uwagi:
Sałatka powinna być w miarę ostra i nie bardzo gęsta, jest ona dobrym dodatkiem do mięs lub ziemniaków z grilla.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Marta |