Grzybowa ze skwarkami

Przepis kulinarny

Składniki:

1-2 kg świeżych grzybów leśnych, 30 dag wędzonego boczku, kostka bulionu warzywnego, ok. 2-2,5 l wody, natka pietruszki, śmietana.

Jak przyrządzić?

Grzyby pokroić bardzo drobno, opłukać, gotować ok. 1 godz. Dodać kostkę bulionu (wg uznania 1-2), posolić. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na skwarki, całość dodać do zupy, można dodać liść laurowy i ziele angielskie. Dodać pokrojoną zieloną pietruszkę, można zabielić śmietaną lub zaciągnąć lekko mąką.

Jak podawać?

Można podawać z makaronem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcje4-6
Autorkrzysztof

Grzybowa ze skwarkami: Podobne przepisy

Grzybowa ze skwarkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy