Składniki:
Pierś kurczaka, pieczarki, cebula, przyprawy do drobiu, sól, pieprz, ser żółty, jajko i bułka tarta na panierkę.
Jak przyrządzić?
Pierś kroimy na plastry i posypujemy solą w minimalnej ilości. Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na patelni z cebulą, przyprawiamy wedle uznania. Na plastry piersi kładziemy kolejno: plasterek sera, a na to pieczarki (można również położyć plasterek boczku), zawijamy i wbijamy wykałaczkę, aby się pierś nie rozwaliła. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Możemy to smażyć na patelni (ja tak robię) lub zapiekać w piekarniku, na wierzch kładąc ser.
Potrzebne przybory:
wykałaczki
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | mimi |