Składniki:
Kapusta pekińska, 2 pomidory, 2 średnie marchewki, 1 duży lub 2 małe świeże ogórki, sos Develay "100 wysp".
Jak przyrządzić?
Kapustę pekińską drobno pokroić, dodać pokrojone pomidory, najlepiej na 6, a potem jeszcze na połówki, ogórek przekroić wzdłuż, następnie skrajać do sałatki poziomo, marchewkę pokroić na drobne kawałki (paseczki lub kostki). Do całości dodać sos 1000 wysp (można go dostać w każdym sklepie spożywczym, firma Develay), wszystko wymieszać.
Potrzebne przybory:
nóż, salaterka
Jak podawać?
Najlepiej podawać zimną, dobrze smakuje z lekko spieczonym chlebkiem z grilla, ale sama też jest bardzo dobra.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Autor | Olga |