Składniki:
Opakowanie makaronu spaghetti, 30 ml przecieru pomidorowego, puszka pomidorów bez skórki, 1/4 paczki mięsa mielonego wieprzowego, 8 plasterków sera, olej, przyprawy.
Jak przyrządzić?
Zagotować wodę na makaron. Na patelni typu wok rozgrzać 3-4 łyżki oleju. Gdy już się rozgrzeje, wrzucić mięso i lekko podsmażyć. Następnie dodać przecier pomidorowy i pomidory, przyprawić według uznania, najlepiej solą, pieprzem, bazylią, oregano i pieprzem cayenne. Można już wrzucać makaron do osolonej wody. Gdy makaron się ugotuje al dente, wrzucić go do woka, wymieszać. Na czterech talerzach położyć jeden plasterek sera, dodać makaron i sos, a na to jeszcze jeden plasterek sera i 3 listki świeżej bazlii. Smacznego!
Potrzebne przybory:
Patelnia wok, garnek, duża łyżka do mieszania
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia/wysoka |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Julia |